Susitikimo su operatoriumi ir režisieriumi A. Barysu akimirkos

Balandžio 9-osios pavakarę į Zyplių dvarą rinkosi istorinio kino mėgėjai, nes būtent tą vakarą čia buvo demonstruojamas režisieriaus ir operatoriaus Arvydo Baryso dokumentinis filmas  „Lietuvos dvarai – kultūros židiniai.  Atgimstantys Lietuvos dvarai“.

Susirinkusiems filmą pristatydamas jo režisierius sakė „Kuriant šį filmą norėjosi, kad žiūrovai pamatytų, koks įdomus ir gyvas gyvenimas vyksta atgimusiuose Lietuvos dvaruose, kurių yra visuose Lietuvos regionuose. Teko panaudoti nemažai XX a. pradžios fotografinės medžiagos, man rūpėjo kadaise čia gyvenusių žmonių kultūriniai siekiai, jų meilė Lietuvai, jų dermės pajutimas gamtos bei dvarų architektūros estetikoje“.

„Filmas išties įspūdingas, yra kuo pasigėrėti, kai matai atgimstančius Lietuvos dvarus, bet filme įamžinta tik gražioji, šviesioji pusė, o tam, kad dvarai būtų prikelti, kad juose būtų gyvybė, reikia įdėti labai daug sunkaus juodo darbo“ – po filmo peržiūros sakė Lukšių miestelio seniūnas, Zyplių dvaro atstatymo iniciatorius Vidas Cikana.

Režisierių filmo pristatymo proga sveikino ir Šakių rajono savivaldybės administracijos Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas, Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Papievienė.

Vėliau susirinkusiems renginio dalyviams režisierius Arvydas Barysas dar pagrojo gitara, padainavo.