Keramika, drožyba, mėgėjų teatrai – visa tai savaitgalis Zyplių dvare

Zyplių dvaras praėjusį savaitgalį net dūzgė nuo renginių ir lankytojų gausos. Šeštadienio ryte prasidėjo ir tik sekmadienio pavakare baigėsi keramikų šventė – mugė „Pirksiu molio puodynėlę“, į kurią sugužėjo keramikai iš visos Lietuvos. Dvaro svečiai galėjo įsigyti keramikos dirbinių – nuo suvenyrinių smulkių niekučių iki rimtų didžiulių puodų, lėkščių, vazų ir kitų buityje pritaikomų daiktų. Vėlai vakare šventės dalyviai galėjo pamatyti, kaip keramikai su Sauliumi Bobinu priešakyje dėjo į juodosios keramikos krosnį dar prieš mėnesį pagamintus daiktus ir paliko juos daugiau kaip pusei paros šioje krosnyje. Sekmadienio popietę visi su nekantrumu dalyvavo jau išdegusių darbų išėmime iš krosnies, smalsiai apžiūrėjo juodosios keramikos kūrinius. Vėliau puodžiai kvietė pažaisti tradicinį žaidimą – užrištomis akimis daužyti ant kuolo užmautą puodą. Tiek šeštadienį, tiek sekmadienį smalsiausi ir drąsiausi galėjo patys pamėginti nužiesti puodelį ar vazelę.
Šeštadienio popietę Zyplių dvaro kairiojoje oficinoje atidaryta tauragiškio – Rolando Fresdorfo – drožinių paroda, kurios metu autorius pristatė savo kūrybos kelią, jį sveikino draugai, artimieji, jo darbų gerbėjai, Lukšių miestelio seniūnas, tautodailininkų bendrijos „Dailius“ pirmininkas Vidas Cikana, skambėjo Inesos Bagdanavičienės atiekamos dainos.
Vėliau, nuo 15 valandos, visi susirinkusieji galėjo pasižiūrėti mėgėjų teatrų festivalio „Juokiasi suvalkiečiai“ dalyvių rodomų spektaklių.
Kviečiame pasigrožėti savaitgalio akimirkomis Zyplių dvare.