Vasario 16-osios minėjimas

Vasario 16-ąją visoje Lietuvoje buvo minima Lietuvos Nepriklausomybės dieną. Šiai dienai skirtas renginys vyko ir Zyplių dvare. Šventinį pranešimą skaitė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos istorijos mokytojas Vidmantas Zokas, savo tapybos darbų parodą „Laisvės ilgesio ženklai“ pristatė dailininkas Antanas Matulevičius, susirinkusiuosius su švente sveikino Šakių rajono savivaldybės administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, Kauno Zanavykų bendrijos pirminikė Regina Motienė ir renginių organizatorė Violeta Visockienė, Lukšių seniūnijos seniūnas Vidas Cikana.

Nominacijos „Žmogus yra didis“ įteiktos kunigui altaristai kanauninkui Gvidonui Dovidaičiui už padovanotą altorių Lukšių šv. Juozapo bažnyčiai bei visokeriopą pagalbą Lukšių parapijai; Onai Baltrušaitienei už Lepšių bendruomenės centro įkūrimą ir pastangas padaryti šviesesnį gyvenimą savo krašto žmonėms; Pranui Vidrinskui  už jautrumą, nuoširdumą ir kitas žmogiškąsias savybes, rūpestingus kasdienius darbus, siekiant gražiai užauginti ir į gyvenimą išleisti anūkes; Dariui Astrauskui  už pilietiškumą bei nuoširdžią pagalbą gesinant gaisrą dvaro arklidėse.

Muzikinius kūrinius svečiams dovanojo Zyplių dvaro kapelos trio, Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleivė Viktorija Pavalkytė. Šventę baigė nuotaikingas Užvenčio kultūros centro ansamblio „Kun sakaa“ koncertas.

Dalinamės renginio akimirkomis.