Užupio teatro spektaklis „Skapeno klastos“

Rugpjūčio 22 d., 19 val. Zyplių dvaro arklidėse Užupio teatras parodys garsiąją Ž. B. Moljero komediją „Skapeno klastos“ .

Tam, kad pilnai pajustumėte baroko dvasią kviečiame į spektaklį atvykti pasipuošus barokiniais kostiumais ar aksesuarais.

Ar žinojote, kad garsioji frazė „Ko jį velnias nešė į tą galerą?“ į mūsų kasdienę kalbą atkeliavo iš visų laikų garsiausios Ž. B. Moljero komedijos „Skapeno klastos“. Lietuvoje šis kūrinys statomas nedažnai – tai nelengvas išbandymas teatro režisieriui, o Skapeno vaidmuo yra tikras meistriškumo iššūkis aktoriui.


Šįkart atėjo išskirtinė proga garsiąją frazę vėl išgirsti teatro scenoje – naujajame Užupio teatro pastatyme „Skapeno klastos“ (rež. R. Urbonavičiūtė). Surinkta išties šauni aktorių komanda – Linas Barauskas, Vytautas Mikalauskas, Saulius Čėpla, Aurimas Blaževyčius, Tomas Kliukas, Tautvydas Jancevičius, Rasa Strauzaitė, Rasa Syminaitė.

Pagrindinis pjesės veiksmas sukasi apie Skapeną. Gudrus ir vikrus tarnas sugeba apsukti apie pirštą ir godžius ponus ir lepūnėlius jų sūnelius. Pinigai ir šlovė jaudina pjesės herojus – dėl jų jie pasiryžę atsisakyti net meilės. Kai įmantri meilės ir godumo istorija išsukama visiems palankia kryptimi, Skapenas mėgaujasi savimi ir laukia naujų painių situacijų. Pastatymas kupinas linksmų pokštų ir improvizacijų. Tai komedija su lengvu absurdo prieskoniu, kur vienas kitas iš sėdinčių salėje atpažins ir save.

Ž. B. Moljero komedija „Skapeno klastos“ pirmąkart Lietuvoje buvo pastatyta Jaunimo teatro režisieriaus Vytauto Čibiro 1968 m. Tuokart pagrindinį – gudraus tarno Skapeno – vaidmenį atliko garbaus atminimo aktorius Rolandas Butkevičius. Šis „Užupio teatro“ pastatymas skirtas pagerbti vieno geriausių Lietuvos aktorių atminimą.

Informacija ir čia: http://www.uzupioteatras.lt/skapeno-klastos.html

Bilietai: www.tiketa.lt arba Zyplių dvare.

 

skelbimas1