Stiklo darbų paroda Zyplių dvare

Nuo gruodžio 7 dienos Zyplių dvare veikia vieno žymiausių pasaulyje stiklo kūrėjų – rusų meistro stiklapūčio Jurijaus Lenšino (Юрий Леньшин) asmeninė paroda „Stebuklingos krikštolo pasakos“. Šios paros atidaryme dalyvavo ne tik pats menininkas su savo žmona Svetlana, bet ir Sovetsko istorijos muziejaus direktorė Andželika Ivanovna Špiliova, laikinai Lietuvos Respublikos konsulato Sovetske vadovo pareigas atliekantis ministro patarėjas Bronius Makauskas.
Parodos atidarymas prasidėjo nuo dokumentinio filmo „Smėlis ir saulė“ iš filmų ciklo „Rusijos meistrai“ peržiūros. Filme pasakojama apie parodos autoriaus gyvenimo ir kūrybos kelią.
Šis nusipelnęs Rusijos menininkas beveik 50 metų garbingai atstovauja Rusijos stiklo pūtikų meną ne tik Rusijoje, bet ir užsienyje. Per šį laiką asmeninė paroda „Stebuklingos krikštolo pasako“ vyko dešimtyse įvairių šalių, tokių kaip Rusijos, Anglijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Belgijos, Olandijos, Liuksemburgo, Kanados, Kosta Rikos, Švedijos, Suomijos, Danijos, Kubos, Maltos, Kipro ir kt., sostinėse. Ši paroda – tai autorinių rankų darbo meno kūrinių kolekcija. Parodos visada sulaukia išskirtinio dėmesio ir pasisekimo.
Sveikinimo žodžius menininkui tarė Lukšių miestelio seniūnas Vidas Cikana, Šakių rajono savivaldybės vicemeras Bernardinas Petras Vainius.

Kviečiame užsukti į Zyplių dvarą ir apžiūrėti šią unikalią parodą.

 

IMG_0006 IMG_0011 IMG_0013 IMG_0025 IMG_9983 IMG_9986 IMG_9990 IMG_9995 IMG_9999