Fotografijų parodos „Gruzija vynuogės kekėje“ atidarymas Zyplių dvare

Kviečiame 2017 m. lapkričio 4 d., 13 val. Zyplių dvaro centriniuose rūmuose vyksiantė Ramunės Kerdokaitės Vlasenienės fotografijų parodos „Gruzija vynuogės kekėje“ atidarymą.

Fotografijos darbų paroda „GRUZIJA VYNUOGĖS KEKĖJE“ sudaro 20 fotodrobių, kalbančių apie Gruziją. Tai asmeninių fotografės, žurnalistės, viešųjų ryšių specialistės Ramunės Kerdokaitės Vlasenkienės viešnagių Gruzijoje patirtis, pažintis su šalies istorija, menu, kultūra, gamta, žmonėmis, pastarųjų savitu charakteriu, gyvensena ir meile savo kraštui paskatinusi sukurti fotoprojektą „GRUZIJA VYNUOGIŲ KEKĖJE“.
Vynuogės ir vyndarystė lydi gruzinus nuo neatmenamų laikų, todėl dauguma pasaulyje garsių vyno tyrinėtojų Gruziją vadina vyno lopšiu. Vynuogių ir vynuogienojų motyvus, kaip gyvybės ir gausos simbolius, galima aptikti šalies mene, valstybinėje ir regioninėje heraldikoje. Gruzinai didžiuojasi savo šalies vynais, kurių gamybai, vartosenai ir tostų sakymui išradingai pasitelkia gilią protėvių išmintį.
Fotografijos darbų paroda „GRUZIJA VYNUOGĖS KEKĖJE“ kalba užfiksuotais vaizdiniais, perduodama žinią apie gruzinų svetingumą, gamtos grožį, kasdienę buitį, istorines vietas ir tikėjimą, kad jie gyvena nuostabiausioje šalyje. Šio projekto vedlys – vynuogė ir jos vaidmuo Pietų Kaukazo regione.

Gruzija vynuoges kekeje KVIETIMAS_