Zyplių dvare su kapelų muzika išlydėta vasara

Rugsėjo 17-ąją Zyplių dvare vyko jau devintoji kapelų šventė-koncertas „Vasarą palydint“. Gausų būrį žiūrovų linksmino Vilkaviškio kultūros centro kapela „Vingis“ (vadovas Gintas Turonis), Zarasų kultūros centro grupė „Aqua“ su Violeta Cvirkaite (vadovas Maksim Bendelson), Lukšių kultūros centro „Zyplių dvaro kapela“ (vadovas Remigijus Poderis), o galiausiai visus net šokinėti iš savo vietų privertė trankios „Šeduvos bernų“ (vadovas Gintaras Rutkauskas) polkutės. Tris valandas trukęs koncertas neprailgo – žiūrovai aplodismentais vis išsiprašydavo populiariausių dainų pakartojimų ir visa salė darniai jas traukė drauge su visų mylimais muzikantais.
Kol vieną kapelą pakeisdavo kita ir ši pasiruošdavo pasirodymui, Lukšių kultūros centro renginių organizatorė Rima Bakienė pristatydavo ant scenos lipančius atlikėjus. Vienos pertraukėlės metu į sceną lipo Adomiškių kaime gyvenanti audėja Rūta Bučinskaitė – respublikinio konkurso „Išausta tapatybė 2017″ nominacijos „Geriausio moteriško tautinio kostiumo“ laureatė ir visiems pademonstravo šiame konkurse nugalėjusį kostiumą. Po šio pristatymo žiūrovai buvo pakviesti sudalyvauti trumpoje viktorinoje apie tautinį kostiumą.
Per antrąją pertrauką, kol pasirodymui ruošėsi „Zyplių dvaro kapela“ buvo pristatytos neseniai išleistos dvi dainų kapeloms ir ansambliams knygos. Abiejų šių knygų bendraautorius yra „Zyplių dvaro kapelos“ vadovas Remigijus Poderis. Jis drauge su Jonu Juozapavičiumi ir Antanu Mikalausku išleido knygą „Užgauta širdies styga“, o kartu su Regimantu Kaškausku išleista knyga vadinasi „Prabėgę metai ir mėnulis“.
Po knygų pristatymo į sceną lipo Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis ir Šakių rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir turizmo skyriaus vyresnioji specialistė Aurelija Papievienė su gėlėmis tarti sveikinimo žodį. Abu jie pasidžiaugė gražia tradicija taip smagiai – su kapelų muzika – išlydėti vasarą.
Kol pasirodymui ruošėsi „Šeduvos bernai“ Lukšių kultūros centro darbuotoja Rūta Plėšikaitė pristatė Zyplių dvaro istoriją, mat kaip tik šiomis dienomis minimos penktosios Zyplių dvaro centrinių rūmų atidarymo po restauracijos metinės. Lukšių kultūros centro kolektyvas padėkojo Lukšių seniūnui Vidui Cikanai už iniciatyvą atkurti Zyplių dvarą, už visus jo ilgus darbo metus triūsiant prie šio paveldo paminklo atgaivinimo, puoselėjimo, garsinimo; už gražią draugystę ir nuolatinę pagalbą.
Pasibaigus koncertui, skambant gausiems aplodismentams Lukšių kultūros centro direktorė Daiva Bukšnienė ir Lukšių miestelio seniūnas Vidas Cikana padėkojo kapeloms ir jų vadovams už pačią geriausią muziką ir nepamirštamus įspūdžius ir pakvietė visus vėl susitikti išlydint kitą vasarą.