Koncertas „Beethoven. Das Trio“

Kviečiame birželio 16 d., 19,30 val. į Zyplių dvare vyksiantį koncertą „Beethoven. Das Trio“.

Koncerto „Beethoven. Das Trio“ programoje visi L. van Beethoveno styginių trio.
Koncertuos:
Dalia Dėdinskaitė (smuikas)
Ugnė Petrauskaitė (altas)
Gleb Pyšniak (violančelė)

Bilieto kaina – 5 Eur.

Smuikininkė Dalia Dėdinskaitė, altininkė Ugnė Petrauskaitė ir violončelininkas Gleb Pyšniak susibūrė į trijų solistų ansamblį.
„Beethovenas buvo itin modernus savo laikmečio kūrėjas – jo muziką galima pavadinti „išprotėjusia klasika“. Eleganciją joje nuolat keičia agresija, kantileną – žiaurumas. Beethoveno kūryba mums yra iššūkis ir atsakomybė. Mes norime žvelgti kompozitoriui tiesiai į akis. Grodami privalome įtikinti klausytoją ir perteikti genialios Beethoveno muzikos beprotybę“, – teigia atlikėjai. Jų nuomone, „išgirdę labai gerai atliekamą šio kompozitoriaus muziką klausytojai lieka apstulbę“.

DALIA DĖDINSKAITĖ yra viena ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos smuikininkių, respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatė. 2010-aisiais Dalia laimėjo pagrindinį prizą tarptautiniame konkurse Vokietijoje „Violine in Dresden“, po kurio buvo pakviesta atlikti L. van Beethoveno koncertą smuikui prestižiniame festivalyje „Dresdner Musikfestspiele 2012“. D. Dėdinskaitė koncertavo daugelyje Europos valstybių, JAV ir Naujojoje Zelandijoje, griežė solo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, „Dresdner Kappelsolisten“ ir Drezdeno „Carl Maria von Weber“ simfoniniu orkestrais, diriguojant Sauliui Sondeckiui, Juozui Domarkui, Georgui Mark ir kt. Daugiau informacijos: www.dalia-dedinskaite.com

UGNĖ PETRAUSKAITĖ yra daugelio tarptautinių bei respublikinių konkursų laureatė, 2011 metais laimėjo pirmąsias vietas R.Katiliaus bei A.Dombrovskio stygininkų konkursuose. Taip pat altininkė griežė solo su Klaipėdos kameriniu, Kauno bei Rygos, LMTA simfoniniais orkestrais. Su įvairiais kameriniais ansambliais koncertavo Anglijoje (Londono Wigmore Hall salėje), Latvijoje, Portugalijoje, Belgijoje, Švedijoje, dalyvavo ISA bei ECMA rengtuose meistriškumo kursuose.

Dar būdamas 14 metų GLEB PYŠNIAK kaip solistas debiutavo su Lietuvos kameriniu orkestru (dirigentas prof. Saulius Sondeckis) Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Šiandien legendinės violončelininkės Natalijos Gutman auklėtinis pasirodo garsiausiose pasaulio salėse, tokiose kaip Vienos „Musikverein“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Maskvos konservatorijos Didžiojoje salėje, pasirodė solo su Maskvos konservatorijos simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu, Šv. Kristoforo kameriniu, Porto simfoniniu orkestrais ir kt. Aukščiausius įvertinimus muzikas pelnė reikšminguose nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose.