Trise meno kryptimi. Audronės, Bangos ir Sauliaus kūrybos darbų parodos atidarymas

Kviečiame kovo 23 d., ketvirtadienį, 17 val. į Zyplių dvaro centriniuose rūmuose atidaromą Lampickų – Audronės, Bangos ir Sauliaus – margučių ir drožybos parodą.

Audronė apie save sako: „Esu trečios kartos margučių margintoja. Močiutės Anelės (1896 – 1985) margučių nepamenu. Mama Danguolė Dikšienė (g. 1931) tebetęsia margučių tradiciją. Vaikystėje sulaikiusi kvapą stebėdavau, kaip jos rankose paprastas kiaušinis virsdavo stebuklu – tobulu kvepiančių raštų margučiu. Daug pavasarių prieš Velykas mėginau marginti ir aš, nesėkmingai… Kai pagaliau pavyko, užplūdo džiaugsmas.
Ir tebeplūsta. Nes nesibaigia raštai, parodos, margučių kelionės po pasaulį.“
Savo vyrą, skulptorių Saulių Lampicką Audronė apibūdina taip: „Galima atimti sotumą, komfortą, dėmesį. Jis vis tiek liks stiprus savo dvasia. Nes turi fatališkąją Drožybą – didžiausią aistrą, nuotykį, beprotystę. Ji yra tvirčiausias siūlas iš visų Sauliaus gyvybių.“
Audronės ir Sauliaus dukra Banga apie save kalba: “ Esu ketvirtos kartos margučių margintoja. Pirmąjį numarginau būdama ketverių. Vėliau ėmiau marginti ne tik Velykoms, bet ir parodoms, mugėms. Dalyvauju amatų šventėse, mokau šio amato vaikus ir suaugusiuosius.
Gimiau peizažais turtingame Alytuje ir užaugau menų apsupty. Džiaugiuosi, kad mane sudomino, paviliojo ir įtraukė kūryba. Vaikystėje mokiausi muzikos, dailės, išbandžiau įvairius amatus, vėliau studijavau grafinį dizainą. Su akvarele susidraugavau 2012 metais ir nuo tada galvoje užgimstantys vaizdai tampa iliustracijomis, paveikslais, atvirukais. Gyvenimas – įvairiapusis. Kas tinka man, pasako širdis, todėl visada stengiuosi girdėti ją pasaulio triukšme.“