Desertui… Mocartas ar Saljeris?

Ką pasirinksite? Austrišką gaivališką, burnoje tirpstantį, vanile kvepiantį  pyragą su plakta grietinėle? O gal itališką pikantiško skonio, saikingai saldų, kavos ir sūrio desertą?

Du nuostabūs muzikai Ponios Istorijos lėmimu tapę amžinais konkurentais. Visas pasaulis žavisi genialia, gyvybe žaižaruojančia W. A. Mozart kūryba, tuo tarpu šešėlyje likęs A. Salieri iki šių dienų ieško savo klausytojų. Iš tikrųjų gi A.Salieri būta puikaus muzikos specialisto ir pedagogo, paties garsiausio vokalo ir operos pedagogo ano meto Vienoje, pas kurį mokėsi ir L. van Bethoven, F. Schubert, F. Lizst. Savo gyvenimo metu Salieri buvo vienu gerbiamiausių Europos kompozitorių.

Jau trečią šimtmetį austras W.A. Mozart ir italas A. Salieri negali nurimti vienas be kito, apipinti įvairiausiomis legendomis ir kaltinimais.

Kviečiame kovo 5 d., sekmadienį, 13,30 val. į Zyplių dvare vyksiantį koncertą intriguojančiu pavadinimu „Desertui…Mocartas ar Saljeris?“ Koncerto metu muzikės bandys „sutaikyti“ šiuos du kompozitorius, pristatydamos arba siūlydamos dar kartą pasigrožėti nuostabia jų kūryba.

Programoje skamba W. A. Mozart ir A. Salieri kūriniai, pasakojimai apie kompozitorių gyvenimą ir kūrybą.

Atlikėjos – Trio „Giocoso“: Raimonda Janutėnaitė (mecosopranas), Viktorija Zabrodaitė (fleita), Nijolė Baranauskaitė (fortepijonas). Koncertą veda Rasa Murauskaitė.

 

Bilietų kainos: 5 Eur., 3 Eur. – moksleiviams, ikimokyklinio amžiaus vaikai įleidžiami nemokamai.