Vlado Bagdono ir Andriaus Kulikausko bendras muzikinis projektas „Dainos sau” Zyplių dvare

Gruodžio 16 d., antradienį, 19 val. Zyplių dvare susitiks du talentingi kūrėjai – aktorius ir muzikantas, abu nuėję ilgą kūrybinį kelią: vienas – klavišų takais, kitas – sukurtų charakterių sielų labirintais – aktorius Vladas Bagdonas ir kompozitorius Andrius Kulikauskas visiems savo gerbėjams įteiks ypatingą dovaną – bendrą koncertinę programą pavadinimu „Dainos sau”, kurioje skambės senos ir visiškai naujos Vlado Bagdono dainos, meistriškai apipintos Andriaus Kulikausko aranžuotėmis.
Savo autorinių dainų kasetę „Dainos sau” V. Bagdonas buvo išleidęs 50-mečio proga. „Ir išties, – tvirtina kūrėjas, – tos dainos buvo parašytos tik sau. Tuo metu bičiulis Andrius Kulikauskas padėjo jas įvilkti į dailesnį muzikinį rūbą”. Kaip gi tos dainos suskambės dabar, kokių naujų spalvų įgaus, nupūtus nuo jų laiko dulkes, tai paslaptis, kuri bus atskleista tik koncerto metu.
Vladas Bagdonas nuo 1970-ųjų Lietuvos scenoje įkūnijo legendinius vaidmenis: Daukantą, Pirosmanį, Otelą, Faustą, Zorbą, bendradarbiavo su režisieriais: Dalia Tamulevičiūte, Jonu Vaitkumi, Eimuntu Nekrošiumi. Pastaruoju metu aktorius daug dirba – vaidina teatre ir filmuojasi – Rusijoje. Muzika jo gyvenime dažnai ėjo greta vaidybos: studijų metu, vėliau dirbant su kompozitoriaus Vygantu Telksniu ir Alvydu Jegelevičiumi. Tačiau kalbėdamas apie savo muzikinius pasirodymus V. Bagdonas linkęs ironizuoti: „Nesu muzikantas, esu artistas, vaidinantis koncertą“. Tuo tarpu ir A. Kulikauskas prisipažįsta: „Nesu baigęs aktorinio kurso, todėl groti man sekasi geriau nei kalbėti“. Menininko skrynioje daugybė kūrybos vaisių, o visas jo gyvenimas – muzikinė kelionė nuo šokių aikštelės Plungės kultūros rūmuose iki nuotaikingo šėlsmo su Vytautu Kernagiu ir kompanija „Dainos teatre“, nemirtingos hipeiskos muzikos, estradinių šlagerių programų, šviesaus liūdesio su grupėmis „Aktorių trio“ ir „Adios“, jaunatviško polėkio su „Kuli family“ ir pagaliau, solo karjeros.
Autorinių dainų koncertas „Dainos sau“ – tai itin reta proga pamatyti ir išgirsti nedažnai Lietuvoje viešintį, mylimą ir pasiilgtą Aktorių bei talentingą, dėl muzikos pamišusį, nuotaikingai pašėlusį ir kūrybinės energijos nestokojantį Kompozitorių.

Bilietais prekiauja www.bilietai.lt ir 1 val. iki koncerto pradžios prie įėjimo į salę.