„Spalvų muzika“

Kovo 18 dieną, Zyplių dvaro centriniuose rūmuose, įvyko dailininko Jono Daniliausko tapybos parodos „Spalvų muzika“ atidarymo renginys.
Jonas Daniliauskas nuo 1976 m. yra surengęs daugiau kaip 70 personalinių parodų Lietuvoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Lenkijoje, Baltarusijoje, Jungtinėje Karalystėje, o šiais metais paroda atvyko ir į Zyplių dvarą. Nuo 1982 m. yra dalyvavęs per 150 kolektyvinių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Menotyrininkas Antanas Adrijauskas sako: „Jono Daniliausko kūryba yra viena ryškiausių lietuviškumo manifestacijų mūsų dailėje, kadangi drobės persmelktos kūrėjo vaizduote užvaldančių tautiškumo idėjų; čia nuolatos primenama apie tėvų ir protėvių žemę, gimtinės kraštovaizdžius, juose gyvenančius padarus, gyvenimo būdo dvasią, papročius.“
Tapybos parodos „Spalvų muzika“ atidaryme skambėjo Šakių ¬„Varpo“ mokyklos dueto Kajaus Jesevičiaus ir Urtės Glikaitės atliekamos dainos, duetui akomponavo Sonata Povilaitienė, mokytoja Ingira Jakienė. Autoriui spalvingus sveikinimo žodžius tarė Šakių rajono savivaldybės atstovai, kolegos, artimieji ir draugai. Dėkojame visiems atvykusiems! O dar neišvydusius spalvų muzikos – kviečiame atvykti!
IMG_9321 IMG_9325 IMG_9354 IMG_9356 IMG_9345 IMG_9346